Fredrik Hedblom (Foto: Norce)
Breaking news

Bring går til kamp mot returer – Investerer i logistikk-startup – Samtidig byttes toppsjefen

Returer en en vesentlig utfordring for mange ehandlere. Easycom har satt seg som mål å redusere dette problemet og får nå med seg Bring Ventures på laget. Men det er ikke eneste nyheten.

Enkelte nettbutikker har begynt å blokkere kunder med for høy prosentandel returer. Andre tar betalt for returene.

Easycom har stor tro på at returhåndtering kan gjøres både smartere og mer bærekraftig og har utviklet teknologi som skal gjøre det mulig. Denne teknologien har Bring allerede benyttet i en del av virksomheten. Nå går de et skritt videre og investerer i selskapet.

– Vi bruker i dag Easycoms programvare for returhåndtering ved våre shelflessanlegg, og ser et stort potensial i hvordan vi kan implementere løsningen i flere deler av vår virksomhet. I tillegg er Easycoms løsning noe mange av våre kunder, nettbutikkene, kan dra nytte av. Returhåndtering er en viktig del av logistikkkjeden, og vi ønsker å dra nytte av innovative løsninger som ikke bare tar hensyn til kostnader, men også bærekraft, sier Anett Berger Sørli, investeringsdirektør i Bring Ventures.

Dyre returordre

Med bedre kontroll over returene sine under transport, kan nettbutikker redusere antall produserte produkter, noe som resulterer i mindre overlager og dermed mindre produkt som går til spille.

– Lønnsomhet og bærekraft i handelen er nødvendig for langsiktig overlevelse i et stadig tøffere internasjonalt marked. Å håndtere en returordre er i dag to til tre ganger så dyrt som å håndtere en salgsordre. Vi har lykkes med å redusere kostnadene ved returhåndtering med 40-60 prosent. Å ta med en av Nordens sterkeste logistikkaktører som Bring inn i selskapet gir oss en enda større mulighet til i fellesskap å hjelpe flere nettbutikker til mer lønnsom og bærekraftig drift, sier Peter Hietala, grunnlegger av Easycom i en pressemelding.

Ehandelsprofilen Hedblom tar over det daglige ansvaret

I tillegg til Bring Ventures deltar også Seven District, Almi Invest og noen mindre investorer i investeringsrunden. Totalt får Easycom tilført cirka 20 millioner svenske kroner i emisjonen.

I forbindelse med at Easycom tar inn friske penger melder selskapet også at gründer Peter Hietala gir seg som sjef i selskapet. Inn kommer Fredrik Hedblom som inntil nylig var administrerende direktør i ehandelsplattformene Norce og Jetshop. Easycom styrker også styret og får med seg Johan Bäckarlin som er gründer av Voyado.

Commercial on Martech