Arne Hagen overlater roret til tredje generasjon i det familieeide selskapet, Christian Hagen. (Foto: Pressefoto fra ITO Pallpack)
Pressemelding fra partner

Generasjonsskifte i norsk logistikkeventyr

Når Arne Hagen nå overlater roret til sønnen Christian, blir det tredje generasjon som leder det familieeide selskapet.

Arne Hagen har ledet ITO Pallpack siden 1984, da han overtok etter selskapets grunnlegger Harald Hagen. Fra å være en nisjeleverandør av transportører i de første årene, har ITO PallPack utviklet seg til å bli en ledende systemintegrator i Norge og Sverige innenfor lager/logistikk, netthandel, industri og produksjon.

I 2022 hadde selskapet rundt 70 medarbeidere og omsatte for nærmere 200 millioner kroner med et solid resultat. I tillegg til å utvikle og bygge egen teknologi ved produksjonsanlegget på Tyristrand, leverer ITO PallPack løsninger fra ledende produsenter som KUKA Robotics, Savoye, Mosca og Eurofork. 

Arne Hagen trekker frem selskapets evne til omstilling og strategiske oppkjøp av Pallpack, Multicraft og svenske Gorvak som viktige milepæler i historien. 

– Veksten ville neppe vært mulig uten disse oppkjøpene, eksempelvis har salget av Pallpack viklemaskiner gitt oss tilgang til nye kunder og markeder. På mange måter har vi vokst i takt med kundene våre, som i stadig større grad har gitt oss tillit som systemintegrator. Store installasjoner hos Posten, Joh Kaffe, Komplett Group og Orkla Stranda har vist både oss selv og markedet at vi har kompetanse og teknologi til å håndtere komplekse installasjoner der ulik teknologi fra ulike produsenter skal spille godt sammen, presiserer Arne Hagen. 

Riktig tid for lederskifte 

Arne Hagen kjenner seg trygg på at familiebedriften er i gode hender med den nye organisasjonsstrukturen.  

– Når jeg har to sønner som begge er involvert i driften, er det naturlig at de overtar både i Norge og Sverige. Samtidig ser jeg at vi har en sterkere markedsposisjon og større bredde i kompetansen enn noen gang, så jeg er veldig komfortabel med å overlate roret til yngre krefter nå. Jeg har vært her i 46 år, så det er vel også på tide, sier avtroppende leder med et smil. 

Artikkelen fortsetter under bilder.

 Arne Hagen (helt foran til høyre) gir seg som sjef for ITO Pallpack. Nå er ny optimistisk ledergruppe klar til å ta over., Forfra daglig leder Christian Hagen, servicesjef Christian Wood, salgssjef Bent Mæhre, teknisk sjef Andreas Skuterud, organisasjonssjef Lars Pilgaard. Produksjonssjef Tore Myhra og leder for svenske PallPack AS, Axel Hagen, var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Christian Hagen har mange års erfaring med prosjektsalg i selskapet. Som ny daglig leder er han opptatt av å videreføre kompetansen og beholde den sterke markedsposisjonen. 

– Fornøyde kunder betyr alt, det er det vi lever av, og det gjør også at det er mulig å få representere de beste agenturene og rekruttere de dyktigste medarbeiderne. Vi har en bedriftskultur der medarbeiderne er opptatt av at kundens krav og forventninger skal oppfylles, og det er en kultur jeg er opptatt av å videreføre. Det samme gjelder det unike produksjonssenteret vårt på Tyristrand, der vi blant annet bygger elektroskap, baner og maskiner, og gjennomfører testing og preinstallasjoner. Nå har vi en solid ledergruppe med erfaring fra service så vel som produksjon, salg, prosjektledelse og design. Målsettingen er videre vekst både i Norge og i Sverige, og lagerautomasjon er ett av flere markedsområder hvor vi vil satse enda sterkere med nye agenturer og løsninger. I fremtiden vil konkurrentene i enda sterkere grad merke at ITO PallPack er en skandinavisk aktør på offensiven, sier daglig leder Christian Hagen. 

Commercial on Martech