Henrik Arlestig og Johan Bertilsson fra Fibbl (Foto; Pressefoto fra Fibbl)
Breaking news

Gründerduo har fått 28 millioner kroner for å løse et av ehandelens aller største problemer

Ved hjelp av Fibbl håper gründerne Henrik Arlestig og Johan Bertilsson at de kan løse et problem som er stort i mange bransjer.

Å kjøpe produkter på nett er ikke alltid like enkelt. Som kunde ønsker man ofte å ta og føle på produktene før man handler og velger å kjøpe produktet i fysisk butikk. Eller kunden tar sjansen og ender opp med å sende produktet i retur.

Det er her svenskene Henrik Arlestig og Johan Bertilsson og deres selskap Fibbl kommer inn i bildet. De leverer 3D-modeller til bruk i nettbutikker. De to gründerne har jobbet sammen på ulike prosjekter siden de var femten år gamle.

De startet blant annet et produksjonsselskap sammen som ble til et 3D-studio for produkter, som etter hvert ble til Fibbl.

Nå ser duoen ut til å være inne på noe stort.

Nylig fikk selskapet det som de selv omtaler som verdens største bestilling av 3D-modeller innen mote-segmentet. Fibbl skal produsere over 10 000 modeller for sportskjeden Sportland i 2023.

I 2021 omsatte Fibbl for 5,5 millioner svenske kroner. Hvor mye de omsatte for i fjor er ikke kjent, men selskapet har i dag cirka 25 ansatte.

Siden oppstarten har selskapet tatt inn 30 millioner svenske kroner i kapital, noe som betyr godt og vel 28 millioner norske kroner. Blant investorene er engleinvestor John Wattin, Betssons styremedlem Peter Hamberg, Betsson-sjef Pontus Lindwall (som også er styreleder) og Leo Vegas-grunnlegger Gustaf Hagman, skriver Breakit om Fibbl.

Commercial on Martech