Fredrik Berg fra Gamera (Foto: Netthandelstrender.no)
Podcast

Nettbutikken Gamera setter gjenbrukstrenden i Norge

Gamera pløyer ny mark innenfor norsk handel gjennom å satse på å selge brukte gaming- PC'er, noe som er billigere og mer bærekraftig enn nysalg.

Trikset er å bytte ut grafikkortet på brukte kontormaskiner.

Bak satsingen ligger det en ekte vilje til å gjøre gaming mer bærekraftig og tilgjengelig for alle. Utfordringen er å lære norske forbrukere å ville kjøpe brukt. I tillegg gjør lovgivningen rundt det å selge brukt det vanskelig.

Netthandelstrenders programleder Urban Lindstedt har besøkt Gamera i Sandefjord for å snakke om e-handel med Fredrik Berg, daglig leder og medgründer i Gamera.

Gründerne Fredrik Berg og Anders Sildnes hadde til sammen 27 års erfaring med å selge PC’rer online, hos blant annet Komplett, da de startet Gamera i vår.

–Jeg hadde det fantastisk bra hos Komplett, men jeg ville ut på dette eventyret, sier Fredrik Berg, daglig leder og medgründer i Gamera.

Alle på Gamera er gamle PC-nerder. For å ha full kontroll på prosessene har Fredrik Berg selv oppgradert og testet et stort antall brukte datamaskiner, men de skal ansette flere i nærmeste fremtid.

Gamera holder til i samme bygning som Garagetid noen kilometer utenfor Sandefjord. Dette er Komplett-land, hvor de fleste e-handelsbedrifter har sin opprinnelse i den norske e handelsgiganten. Noe som har skapt sterke nettverk.

Commercial on Martech