(Foto: Pressebilde fra Bitrefill)
Breaking news

Gavekort for ehandel med kryptovaluta har blitt milliardbutikk for nordisk trio

Bitrefill er neppe Nordens mest kjente selskap om vi prater om martech eller fintech, men ferske tall viser at det er på tide å få øynene opp for gavekort-selskapet.

I 2021 omsatte det svenske selskapet Bitrefill for 1,7 milliarder svenske kroner. Overskuddet ble på vel 10 millioner kroner.

Bitrefill mener selv at de står for en tredjedel av alle kryptovalutabetalinger i verden. Bitrefill ble etablert i Sverige i 2013 av Sergej Kotliar (CEO), Michael Grünberger (CFO) og Michel Gustavsson.

Ikke interessert i konkurrenter

I et intervju med Breakit avslører gründerne at den første ideen gründertrioen kom opp med, var å la brukere kjøpe mobile forhåndsbetalte kort med bitcoin. Etter hvert ble konseptet videreutviklet til å gjelde alle slags gavekortbetalinger.

Selskapet eies fortsatt hovedsakelig av gründerne. Til Breakit går Gustavsson langt i antyde at de ikke er spesielt interessert i alle frierne som banker på deres dør med velfylte lommer.

– Vi er takknemlige nok for å være i en posisjon der vi grunnleggere eier nesten hele selskapet selv, vi har tatt svært lite ekstern finansiering og vi har vært lønnsomme de siste to årene. Vi trenger ikke pumpes med risikokapital for å slå ut mindre konkurrenter eller oppnå en form for hypervekst, vi har allerede en så stor del av totalmarkedet.

Mer enn bare ehandel

Kunden kan kjøpe gavekort hos Bitrefill fra for eksempel Amazon, H&M, Playstation og Uber og betale med kryptovalutaer som bitcoin. Det betyr at forbrukere kan betale med kryptovalutaer hos en rekke store digitale aktører – og samtidig slippe transaksjonsgebyrer.

Bitrefills forretningsmodell er å kjøpe inn store mengder gavekort til rabatterte priser fra ehandlere for deretter videreselge dem til forbrukerne. Forskjellen mellom hva de kjøper gavekortene for og hva de så selger dem for, er deres fortjeneste.

Men det er langt i fra eneste måten Bitrefill benyttes i markedet, forteller medgründer Michel Gustavsson til Breakit. I mange mindre utviklede land er bankvesenet knapt fungerende. Da kommer Bitrefills teknologi godt med. I El Salvador kan du for eksempel bruke Bitrefill og deres gavekort til å betale strøm, vann og nedbetalinger uten å måtte oppsøke en bankfilial.

Commercial on Martech