Helthjem-sjef Anders Lunde Angen og Wolt-sjef Elisabeth Stenersen, lanserer ny fellestjeneste i midten av juni. (Foto: Endre Igland)
Breaking news

C2C-etterspørselen på nett øker kraftig – åpner døren for ny stor allianse

Stadig flere nordmenn handler brukte varer på nett. Det har fått de to selskapene Helthjem og Wolt til å inngå et strategisk samarbeid.

De siste årene har det vært en betydelig vekst innen netthandel og stadig flere forbrukere benytter seg av muligheten til å få varer hjem på døren. Dette er en trend man ser for tradisjonell ehandel, men også for gjenbruk gjennom markedsplassen Finn.no og gjenbruksappen Tise.

Det har åpnet opp et helt nytt marked: frakt av brukte varer fra dør til dør mellom privatpersoner.

For å imøtekomme kunder og utviklingen innen både gjenbruk og netthandel har Helthjem og Wolt nå inngått et samarbeid om ekspressleveringer. 

– Vi satser tungt på sirkulærøkonomi og vi ser at folk ønsker å handle brukt for både å spare penger og leve mer miljøvennlig. Historisk har mangel på smidig, enkel og rask levering vært en terskel, men dette samarbeidet håper vi å gjøre brukthandel enda mer tilgjengelig for folk, sier Anders Angen, daglig leder i Helthjem i en pressemelding. 

Tjenesten går live i løpet av juni med Oslo som test-marked. 

Ambisjonen for begge selskapene er å kunne tilby ekspresslevering i større deler av landet der Wolt er til stede. Ifølge daglig leder i Wolt, Elisabeth Stenersen, er ikke Wolt lenger kun matlevering.

– Helthjem-partnerskapet er en del av “Wolt Drive”-satsingen til Wolt. Her tilbyr vi retailere og andre kommersielle aktører muligheten å bruke Wolts ekspresslevering på sine plattformer – app eller hjemmesider – slik at de kan få levert varene til kunder i sentrale strøk på 30 min. Wolt er ikke lenger bare matlevering – men satser på å bli både appen for alle behov og leveringspartneren for alle som trenger det, sier Stenersen.

Ekspressleveringen vil fungere på samme måte som når du bestiller vanlig pakkelevering på Helthjem.no, men det er Wolts budpartnere som leverer pakken og sporing. Dette gir Helthjem muligheten å tilby ekspresslevering på halvtimen til sine kunder, 7 dager i uken.

Commercial on Martech