Jaan Ivar Semlitsch (Pressefoto)
Breaking news

Semlitsch blir ny toppsjef for ehandelskonsernet som før var en av hans argeste konkurrenter

Jaan Ivar Semlitsch blir ny ny konsernsjef i Komplett-konsernet.

Semlitsch tar over etter Lars Olav Olaussen som har ledet Komplett siden 2018. Semlitsch tiltrer stillingen 10. februar.

Olaussen går samtidig over i en rolle som rådgiver for styret og selskapet.

– Under Lars’ ledelse har Komplett befestet sin posisjon som Nordens ledende netthandelsselskap innen elektronikk- og IT-produkter. Konsernet er styrket gjennom både børsnotering og strategisk viktige oppkjøp, og har gjennomført en emisjon og refinansiering. Lars har ledet dette arbeidet, som har gjort at Komplett nå har en bransjeledende kostnadsposisjon og betydelig potensial for lønnsom vekst. Han fortjener en stor takk, sier styreleder Jo Lunder i en pressemelding.

Ny sjef i Komplett ASA blir Jaan Ivar Semlitsch.

Var tidligere i Elkjøp og Dixons

Han var konsernsjef i Orkla ASA fra august 2019 til april 2022 som i likhet med Komplett har Canica som storaksjonær. Det siste året har Semlitsch drevet sin egen konsulentvirksomhet, Scilla AS. Før Semlitsch begynte i Orkla, var han konsernsjef i Elkjøp Nordic, der han begynte i 2013. I denne perioden var han også administrerende direktør i Dixons Carphone International, og ledet all virksomhet utenfor Storbritannia. I Elkjøp-perioden var han i tøff konkurranse med Komplett, men også involvert i salget av Webhallen til Komplett i 2013, som den gang var eid av Dixons.

Semlitsch har også lang erfaring fra dagligvarehandel og forbruksvarer som administrerende direktør i REMA Industrier og også fra ulike selskaper i Skandinavia og Storbritannia gjennom sine seks år som konsulent hos McKinsey & Company.

Kompletts styreleder er godt fornøyd med å få en toppleder av Semlitschs kaliber til den Sandefjord-baserte bedriften.

– Nå går Komplett over i en ny fase, der vi skal videreutvikle organisasjonen og bygge videre på den sterke markedsposisjonen Komplett har i Norge og i Sverige. Da er det også naturlig å hente inn en ny leder. Jaan Ivar Semlitsch er en erfaren toppleder med lang bransjeerfaring, og han får en viktig rolle i arbeidet med å realisere Kompletts ambisjoner fremover, sier Lunder.

Sjelden børsfest

Også for Kompletts aksjonærer var dette en god dag. Komplett-aksjen steg 11,94 prosent, den kraftigste prosentvise veksten siden børsnoteringen i 2021. Det var nok godt å få med seg for Kompletts aksjonærer som ikke akkurat har hatt sett noen god utvikling på Komplett-aksjene, med en nedgang på hele 76,52 prosent i løpet av de siste 12 månedene.

I tillegg til lederbyttet meldte Komplett også om resultatet for fjorårets fjerde kvartal. Komplett ASA hadde en omsetning på 4,6 milliarder kroner, opp fra 3,3 milliarder kroner i samme periode året før. Mye takket være NetOnNet som bidro med inntekter på 1,8 milliarder kroner (de ble kjøpt i februar 2022) og deres omsetningstall var dermed ikke del av Komplett i siste kvartalet i 2021. Til tross for topplinjevekst er Komplett for tiden ingen gullkalv. Resultatet før skatt i fjorårets fjerde kvartal var på åtte millioner kroner, mens justert driftsresultat før skatt (EBIT) endte på 70 millioner kroner, noe som var en nedgang fra 118 millioner kroner på samme tid i fjor.

Commercial on Martech