(Foto: Pressebilde fra Techstep)
Breaking news

Norsk selskap sammenliknes med WhatsApp, Signal og Telegram – nå slukes de av Techstep

Techstep kjøper norske Crypho for å gi kundene en sikker, ende-til-ende kryptert chat- og samarbeidsapplikasjon.

Med fremveksten av cyberkriminalitet og den krevende geopolitiske utviklingen har trygg og kryptert kommunikasjon fått et økt fokus i markedet.

I privatmarkedet har løsninger som WhatsApp, Signal og Telegram blitt populære, men de er da også først og fremst ment for privat bruk. Mange bedrifter og offentlige virksomheter må følge krav og regler som disse plattformene ikke støtter, og de er heller ikke laget for å passe hvordan organisasjoner eller team samarbeider. Det mener Techstep at de nå har løst ved å kjøpe det norske selskapet Crypho.

Crypho har i dag kunder som Politiet, Oslo kommune, Helse Vest og Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

ARR nærmer seg 2 millioner kroner

Applikasjonen fra Crypho er nemlig optimalisert for mobile arbeidsstrømmer uansett om de skjer på iPhone eller Android – og uavhengig om det er på Mac og PC. Løsningen åpner for mobilmeldinger, gruppechat og fildeling som lar grupper kommunisere og samarbeide konfidensielt på nett.

I en pressemelding hevder Techstep hevder selskapene at den viktigste forskjellen er at Cryphos løsning er utviklet fra grunnen av med et ekstremt fokus på sikkerhet og ende-til-ende-kryptering – uten at løsningen er vanskelig å bruke.

Komplementerer eksisterende løsning

Techsteps løsning «SmartControl» tilbyr allerede kundene en løsning for mobilsikkerhet på enterprise-nivå. Cryphos app skal komplementere denne med funksjonalitet som er relevant for de aller fleste organisasjoner. For kryptert kommunikasjon med underleverandører, samarbeidspartnere eller andre utenfor egen organisasjon har mange benyttet toveis VPN-løsninger eller tilsvarende. Med Crypho kan du bruke appen til å utveksle filer, kjøre videomøter eller gjøre samtaler én til én eller i grupper.

– Vi kjøper Crypho som en videreføring og forsterkning av Techsteps produktportefølje. Vi vil ta teknologien og programvaren med oss til våre kunder både i Norge og ute i Europa for å tilby en digital samarbeids- og kommunikasjonsløsning som er trygg, enkel i bruk og i overensstemmelse med GDPR-reglene, sier konsernsjef Børge Astrup i Techstep.

Det er SaaS-investor Jens Rugseth og selskapet han er medeier i, Karbon Invest, som selger sin eierandel på 33,50 prosent i Crypho. Karbon tegner seg samtidig for 123.579 nye aksjer i Techstep. I forbindelse med salget prises Crypho til 10 millioner kroner.

Commercial on Martech