Karl Fredrik Lund (CEO i Papirfly Group), Erik Langaker (styreleder og investor i Papirfly Group) og Joakim Kjemperud (Verdane). (Foto: Nicolas Torrenc / Pressefoto)
Breaking news

Verdane blir majoritetseier i norsk DAM-selskap

Verdane går inn som ny majoritetseier i Papirfly Group.

I gamle dager fantes det bildebanker der man kunne lagre og holde orden på bilder. I dag har dette blitt “big business” og bare her i Norden finnes det et titalls selskaper innen dette domenet.

De leverer gjerne under de mer kryptiske betegnelsene “Digital Asset Management” (DAM) og “Brand Activation Management” (BAM).

– Ambisiøs vekstagenda

En av de store aktørene innen dette domenet i Nord-Europa er norske Papirfly Group. Papirfly Group leverer en skybasert, modulær plattform for merkevarehåndtering som hjelper selskaper med å opprette, lagre, redigere og distribuere sin merkevare raskt og effektivt.

Deres teknologi er tilgjengelig gjennom blant annet Brandmaster og Papirfly som begge er å finne Martech24 sin store martech-guide.

Papirfly Group får nå investeringsselskapet Verdane som største eier.

– Verdane vil gjøre det mulig for oss å utveksle innsikt med noen av de raskest voksende SaaS-selskapene i Europa for å optimalisere vår egen strategi. Jeg ser frem til å samarbeide i styret med en ambisiøs vekstagenda. Målet er klart; å etablere Papirfly Group som den ubestridte globale innovasjonslederen innen Brand Activation Management, sier Erik Langaker, styreleder i Papirfly Group i en pressemelding.

Vil endre måten merkevarer jobber

Papirfly Group opplyser at de har over 100 av de største merkene i verden på kundelisten, hvorav over 30 er globale Fortune-500 selskap.

Karl Fredrik Lund, konsernsjef i Papirfly Group, håper at med Verdane på laget kan selskapet styrke sin posisjon på det globale markedet.

– Verdane er akkurat den hovedeieren vi ønsker oss. Med den mest aktive investoren i SaaS-selskaper i Norden med på laget er jeg sikker på at Papirfly Group er godt posisjonert til å bli en global leder innen
merkevareledelse. I en tid med distribuerte arbeidsteam og digitaliserte arbeidsflyter, er det avgjørende at selskaper har en enkelt plattform som hjelper dem med å kommunisere merkevaren konsekvent og effektivt. Papirfly Group er allerede ledende innenfor dette området i Norden, og sammen med Verdane vil vi transformere hvordan verden samhandler med merkevarer.

Transaksjonen er satt til å avsluttes i februar 2022, med forbehold om godkjenning fra
relevante myndigheter.

Commercial on Martech