Nora Huovila og Sergey Andryukhin sammen med sine glade kolleger i Videoly (Foto: Arkivfoto/Videoly)
Breaking news

Tech-selskap henter flere titalls millioner kroner for å løse et av ehandelens største problemer

Videoly har gjennomført en stor emisjon og fått inn seks millioner euro til sin videotjeneste. Pengene skal brukes til videre vekst i Europa og Nord-Amerika.

Det Helsinki-baserte selskapet Videoly melder at de henter 6 millioner euro, det vil si cirka 60 millioner norske kroner.

Det finske selskapet har som mål å gjøre det mulig for merkevarer og forhandlere å automatisk koble produktvideoer til nettbutikker. Selskapet har over 400 nettbutikker på kundelisten.

Nora Huovila, administrerende direktør og medgründer, i Videoly ser frem til å fortsette arbeidet med å gi nettbutikker mer videoinnhold, slik at deres kunder lettere kan seg for seg produktene de vurderer å kjøpe.

– Nettkunder må kunne se hvordan et produkt ser ut, fungerer og beveger seg, mens de sitter hjemme. Videoer bringer produkter til live på en måte som stillbilder og produktbeskrivelser alene ikke kan, og replikerer butikkopplevelsen på nettet og øker e-handelssalget.

Runden ble ledet av det svenske VC-fondet Alfvén & Didrikson. I tillegg har eksisterende investorer, inkludert Vendep Capital, Reaktor og Kim Väisänen, deltatt i emisjonen.

Fremover planlegger plattformen å doble teamstørrelsen i Helsinki og Toronto.

Commercial on Martech