(Foto: iStock)
Breaking news

Gründere gir fra seg en fjerdedel av adtech-selskapet for én million kroner

Investeringsselskapet VO2 kjøper en fjerdel av aksjene i adtech-selskapet Zalster.

Zalster er et svensk adtech-selskap som som har spesialisert seg på annonsekjøp i sosiale medier. Selskapet jobber hovedsakelig innenfor Meta (Facebook og Instagram), men også Snap, Tiktok og Pintrest.

Zalsters teknologiplattform lar annonsører og byråer optimalisere kampanjer i sanntid. Plattformen leverer også sanntidsrapporter for å forenkle overvåking og optimalisering av hvordan kampanjer presterer. Zalsters salg skjer delvis gjennom SaaS-inntekter i plattformen, men også ved å hjelpe kundene med å kjøpe annonser i sosiale medier, samt administrere kundenes egne annonsekontoer som helhet.

VO2 kjøper 25 prosent av aksjene i Zalster og har samtidig sikret seg en opsjon på å kjøpe de resterende 75 prosentene av aksjene innen 2,5 år.

Ifølge en pressemelding fra VO2, betaler investeringsselskapet kun én million kroner for den første fjerdedelen. Dersom VO2 velger å kjøpe de resterende 75 % av aksjene vil kjøpesummen være 45 millioner svenske kroner, basert på en selskapsvurdering på 60 millioner kroner. 50 prosent skal da betales kontant og 50 prosent skal betales gjennom nyutstedte aksjer i VO2.

Selskapet ble grunnlagt av gründerne Nathanael Andersson, Albin Stöp og Antonios Kioksoglou og har base i Gøteborg. Zalster har allerede med seg kjente investorer som Alexander Hars, Wellstreet og investorprofilen fra Draknästet, Lena Apler.

– Vi utvider nå vår gruppe av selskaper med en kvalitativ investering i Zalster. Vi ser klare kommersielle synergier mellom Zalster og flere av våre datterselskaper, noe som gjør dette minoritetsoppkjøpet interessant for videre verdiskaping. Og når det skjer, kan vi kjøpe hele selskapet på lang sikt. Zalster har en unik plattform som er enkel å forstå og effektiv når du som kunde ønsker å følge og optimalisere annonsekjøpene dine i sosiale medier. Vi er overbevist om at vi i VO2 kan bidra til å skalere denne virksomheten internasjonalt og vi ser frem til å samarbeide med teamet på Zalster med sterk ekspansjon og vekst i sikte, sier Bodil Ericsson Torp, administrerende direktør i VO2.

Commercial on Martech