Bildet gjengis etter avtale med Readpeak
Bli kjent med vår partner

Hvorfor B2B-selskaper burde inkludere native-annonsering i sin markedsstrategi i 2023

Native er fortsatt en av de mest undervurderte formene for annonsering innen business-to-business (B2B), skriver Readpeak.

Artikkelen er skrevet av vår samarbeidspartner Readpeak.

Markedsføring innen B2B er veldig kompetitivt, derfor er det essensielt å finne mer effektive måter å annonsere på for å få overtaket på konkurrentene dine.

Native en type annonsering som lar deg “gli inn” blant det andre innholdet på en nettside. Dette gjør annonsene dine mindre irriterende for brukerne i tillegg til å gi en mer sømløs opplevelse av nettsiden. 

B2B-innholdsmarkedsføring handler om å skape tillit hos målgruppen din. Troverdighet er nøkkelen til å skape lojalitet og påvirke dem til å investere i dyre produkter. Dette kan native annonsering hjelpe deg med, blant annet fordi annonsene vises side om side med innhold publikummet ditt allerede er interessert i og på nettsider målgruppen din allerede stoler på.

Ad fatigue

Visse markedsføringsstrategier sier at annonsene må fange publikums oppmerksomhet så mye som mulig for å være effektive. Dette kan ha vært sant før, men det moderne publikummet er vant til å overse blinkende og høylytte bannerannonser. Annonseblindhet og ad fatigue er en av mange problemer markedsførere innen B2B må forholde seg til.

Salg innen B2B krever en mer diskret og sofistikert tilnærmelse som ikke har en negativ effekt på brukeropplevelsen. Det er her native kan hjelpe deg. Native annonser har evnen til å blande seg inn med de andre artiklene på nettsiden, noe som faktisk gjør native til det perfekte tillegget til B2B markedsføring.

En annen ting som er verdt å tenke over er hvordan B2B sine målgrupper skiller seg fra de tilsynelatende lignende målgruppene innen B2C. En av de største forskjellene er at B2B kunder ofte bruker lengre tid på å tenke seg om før et eventuelt kjøp. De er mindre impulsive og et eventuelt kjøp innebærer ofte flere interessegrupper.

Med tanke på all denne informasjonen, har vi satt sammen denne artikkelen for hvorfor en burde bruke native annonser innen B2B salg. Andre typer annonsering har ikke samme rekkevidde og antall konverteringer hos et B2B publikum på lik linje med native.

Hvorfor B2B-selskaper burde inkludere native i sin salgsstrategi i 2023

CAC (Customer acquisition cost) øker, målretting av annonser er mindre presise nå enn før og bekymringer om resesjon er stadig på nyhetene. For å oppnå suksess i 2023 må strategiene dine være mer effektive enn noensinne. Her er et par grunner til at native annonsering kommer til å være avgjørende for B2B selskaper i 2023.

#1. Native annonser øker engasjement og gir verdifullt innhold til potensielle B2B kunder  

Målet med native annonser er å øke engasjement. Brukere som ser de native annonsene blir oppfordret til å lese seg opp på nichen annonsen handler om gjennom lærerikt innhold. Native fungerer fordi det genererer hjelpsomt og relevant annonseinnhold. B2B brukere blir vist informasjon som hjelper dem komme til en beslutning heller enn å bli vist distraherende bannerannonser som bryter brukeropplevelsen.

En B2B-kunde sin prosess er lang og kompleks. Som nevnt tidligere er den mindre impulsiv og spontan. B2B kunder må bli guidet med relevant innhold. Native annonser gir mer engasjement, flere klikk og dermed flere salg. Engasjement er essensielt innen native, spesielt innen B2B.

B2B-markedsføring er ofte stappfull av god informasjon for brukerne. Å forbedre engasjementet gir også høyere andel deltakelse fra publikum og gir et perfekt rom til å utvikle positive forhold med leads, kunder og brukere. Native annonser tar dette til det neste nivået.

#2. Forbedre troverdigheten til merkevaren din

Som nevnt tidligere er native annonsering sitt hovedmål å hjelpe selskaper vise innholdet sitt på en måte som ikke er frustrerende og som ikke er ute av kontekst. Sammen med økt engasjement hjelper dette med å forbedre troverdigheten til merkevaren. Når merkevarer får til native annonsering forandres det til et selskap som er kompetent og profesjonelt som tilbyr publikummet sitt løsninger på lik linje med en business partner eller en rådgiver i motsetning til en hvilket som helst reklame.

Om du ønsker å bruke Readpeak til å distribuere dine native annonser burde du vite at alt innhold du sender inn går gjennom en kontrollprosess. Innholdet blir sjekket for kvalitet og hvorvidt det henger sammen med det andre innholdet du har sendt inn. Når dette er klargjort er annonsen klar til å bli godkjent for publisering, akkurat som en vanlig artikkel.
Grunnen til at vi gjør dette er fordi målet vårt er å tilby både annonsører og bedrifter native tjenester av høyeste kvalitet. Vi ønsker også å kunne tilby gode alternativer når du velger hvilken publikasjon du ønsker å vise annonsene dine på. Ved å gjøre begge deler mulig kan vi dermed tilby et miljø med eksklusiv kommunikasjon.

Denne metoden gir innholdet og merkevaren et lite løft samtidig som det forbedrer integriteten og troverdigheten din.

#3. Øk merkevarekjennskapen innen B2B

Som du kan se fra punkt 1 og 2 har native potensialet til å forbedre B2B-merkevarekjennskap og hvordan merkevaren fremstår utad. Om annonsen din vises i riktig setting, for eksempel i en prestisjetung publikasjon, kan det sette merkevare din i et gunstig lys ved å være assosiert med publikasjonen. Disse sammenhengene kan forbedre kunders syn på merkevaren din.

Noen av de mest interessante undersøkelsene rundt rollen til native annonsering innen merkevarestrategier viste at native annonser kan øke merkevarekjennskap og intensjonen til kjøp sammenlignet med publikum som ikke så annonsen. 

Tips: En annen fordel native tilbyr er å kunne øke merkevarekjennskapen gjennom å fortelle historier. Grunnlaget til native annonser er å skape informativt innhold, og det å fortelle historier kan hjelpe deg øke kjennskapen til merkevaren din og forbedre troverdighet og engasjement hos brukerne dine.

Engasjerende og innovative historier øker sjansen til at publikummet ditt kommer til å huske annonsen din og gjenkjenne merkevaren din i framtiden. Det kan også øke sjansen til at målgruppen din skaper en følelsesmessig tilknytning til merkevaren din.

Gjør dette for å skape en god B2B markedsføringsstrategi:

1) Samle markedsføringsteamet ditt.

2) Sett SMART-mål for det du ønsker å oppnå. SMART står for Specific, Measurable, Achievable, Relevant, og Time-Bound.

3) Sett opp et budsjett for den native strategien.

4) Finn og velg den riktige publikasjonen hvor du kan nå målgruppen din.

Tips: Se alltid etter publikasjoner som viser åpenhet rundt kanalene sine og gir deg kontroll over aktivitetene rundt annonsene dine.

5) Lag en tidsplan over det lærerike innholdet du ønsker å vise målgruppen din. Tenk også over hvilke nettsider du ønsker at brukerne skal lande på når de klikker på innholdet ditt.

Tips: Segmenter publikummet ditt og tilby lærerikt innhold for eksempel i form av bloggartikeler, ebøker og sjekklister rettet mot spesifikke målgrupper. Å tilpasse innhold ditt til ulike målgrupper er en stor del av moderne markedsføring, så bruk informasjonen du har til å skape innhold så relevant som mulig for målgruppen din.

Et eksempel på dette er å rette industrispesifikke case studier med relevante guider mot viktige beslutningstakere. Å lage og dele engasjerende innhold er nøkkelen til å få flere kunder ved hjelp av native annonser.

Sjekk ut denne artikkelen om du ønsker å velge det beste innholdet til dine native annonser. Vi har inkludert tips og triks fra eksperter slik at du kan lære mer om hva som tiltrekker forskjellige kunder.

6) Meld deg på gratis hos Readpeak og nå målgruppen din på deres favorittsider ved hjelp av relevant og hjelpsomt innhold.

Konklusjon

Ettersom bransjen gror begynner flere og flere bedrifter innen B2B å bruke native annonsering. Og det er med god grunn: Native gir bedrifter muligheten til å knytte kontakt med publikummet sitt på en snedig, inviterende og effektiv måte. Som vi allerede har snakket om tidligere i denne artikkelen tenker B2B konsumere seg godt om før de tar et valg. De studerer markedet og leser seg opp før de gjennomfører større kjøp. Om annonsører ønsker å engasjere kundene sine med native annonser må de først forstå dem og hva de trenger. 

Om du ønsker å slå konkurrentene dine må du tilby publikummet ditt rikt, lærerikt og relevant innhold. Det er med denne typen innhold native annonser gjør det best i tillegg til å øke engasjement og troverdighet. Samtidig kan det hjelpe brukere være mer selvsikre når de fullfører kjøp. Selv om native annonser blander seg inn med omgivelsene er ikke poenget å kamuflere annonsen eller å lure publikum. Det handler om å plassere annonsene i et miljø hvor potensielle B2B kunder aktivt leter etter informasjon om produktet eller tjenesten din.

Native annonsering vokser stadig innen B2B-salg. Bedrifter har dermed to valg: sitte og se på eller å integrere native i sine markedsføringsstrategier. Nå som flere og flere B2B markedsførere implementerer unike innholdsstrategier for 2023 er det på tide å gi ditt beste innhold en sponset boost slik at du kan nå målgruppen din, generere leads og forbedre ROI.

Commercial on Martech