(Foto: Apotea)
Breaking news

Digital apotek-gigant kjøper norsk konkurrent for å ta grep om Norden

Apotea, Sveriges største nettapotek, ekspanderer i Norden.

Det velkjente nettapoteket vil nå nye markeder gjennom investeringer i allerede etablerte Apomera i Finland og Apotera i Norge.

Det har gått ti år siden nettapoteket Apotea begynte sin reise mot å bli Sveriges største apotek. I Norge og Finland har utviklingen av nettapoteker i apotekmarkedet ikke kommet like langt. Men litt har jo skjedd. Farmasiet begynner å fart i omsetningen, det samme gjøre Apotera som nå blir en del av Apotea.

– Jeg ser et enormt potensial i å skape nye Apotea i våre nordiske naboland. Jeg tror det trengs en utfordrer i disse markedene og det er også mange synergier mellom selskapene å dra nytte av, sier Pär Svärdson, administrerende direktør i Apotea.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Pär Svärdson, administrerende direktør i Apotea (Foto: Apotea)

Ved å investere i eksisterende selskaper trenger ikke Apotea å starte fra bunnen av, men kan fortsette å utvikle seg og vokse med selskapene det har investert i ved å bruke samme struktur som det har gjort i Apotea.

– Vi ser veldig frem til samarbeidet med Apotea og til å dra nytte av synergiene vi ser mellom selskapene. Videre er det ingen hemmelighet at vi er stolte over å ha fått en så kompetent aktør som formet det svenske nettapotekmarkedet på eiersiden. Nå ser vi frem til å kunne akselerere vår vekst ytterligere som utfordrer i det norske apotekmarkedet, sier Patrick Hjertland, administrerende direktør i Apotera.no.

Commercial on Martech