Arash Saidi (Foto: Kindly)
Breaking news

Kindly-gründer Arash Saidi døde i snowboard-ulykke

Kindly-gründer Arash Saidi (39) omkom i en snowboard-ulykke i Verbier i Sveits.

Arash Saidi kjørte tirsdag denne uken snowboard i Sveits utenfor preparerte løyper og kom inn inn i et svært isete område, noe som endte med at Saidi mistet fotfestet og skled utfor et høyt stup.

Arash Saidi startet chatbotselskapet Convertelligence sammen med John Antonio Nilsen i 2016. Selskapet skiftet etter hvert navn til Kindly.

Dødsfallet kommer kort tid etter at det ble kjent at Arash Saidi ønsket å gi seg i Kindly. Tidligere NHST-sjef Gunnar Bjørkavåg tok da over stafettpinnen, mens Saidi skulle bli værende som CTO i Kindly frem til sommeren.

Norske medier meldte om ulykken tidligere i dag, men det var først i kveld det ble kjent at det var Arash Saidi som hadde omkommet i ulykken.

– Vi har tapt en veldig dyktig medarbeider, samtidig som vi vet at hans inderligste ønske var at vi skulle fortsette på hans visjon og bygge selskapet videre, sier Kindly-sjef Gunnar Bjørkavåg til VG.

Saidi kom til Norge fra Iran da han var en ung gutt. Han vokste opp i Kongsberg, og tok etter hvert mastergrad i informatikk ved Universitetet i Oslo.

– Han har vært veldig visjonær og ledende på alle måter. Han var en som kunne mye om kunstig intelligens og anvendelsen av det, i tillegg til å være en utadvendt og hyggelig kar som hadde svært mange bekjente i startup-miljøet, sier Bjørkavåg.

Commercial on Martech