Morten Blomfeldt fra Epinova (Foto: Nova Consulting Group)
Gratis seminar

– Det har aldri vært vanskeligere å drive en nettbutikk

Bransjen endres raskt, og det oppleves krevende for mange å henge med på den ekstremt høye utviklingstakten.

Sammen med Rambøll Management Consulting har konsulentselskapet Epinova gjennomført det som trolig er Norges første undersøkelse av hvordan norske selskaper har organisert sitt arbeid med netthandel.

– Det har aldri vært enklere å starte en nettbutikk, men heller aldri vært vanskeligere å drive en nettbutikk enn akkurat nå, sier Morten Blomfeldt, leder av rådgivning i Epinova.

– Det er mulig å benytte ferdige maler og få en fungerende nettbutikk på nett i løpet av noen få minutter, men de som lykkes med å levere gode resultater investerer tungt i kundeopplevelse, organisering og riktig teknologi.

Netthandelen i Norge økte med over 20 milliarder kroner i 2021, ifølge Handelsrapporten 2022/23 fra Virke. For mange har dette betydd både en dobling og tredobling av den digitale omsetningen, med helt nye utfordringer knyttet til teknologi, organisasjon og prosesser.

Undersøkelsen viser at det høye endringstempoet oppleves krevende, og mange selskaper sliter med å finne riktig kompetanse og kapasitet både internt og hos sine leverandører.

Mange av selskapene har vært ekstremt vekstfokusert, kanskje på bekostning av andre områder som kundeorientering og lojalitet.

– Vi ville finne ut hvordan det egentlig står til med norske netthandelsaktører etter noen år med eksepsjonell vekst. Er de for eksempel i stand til å ta opp konkurransen med utenlandske aktører? Hvor er hovedfokus i 2023 og hva slags kompetanse må til for å lykkes?, spør Blomfeldt.

Epinova er strategisk partner til flere av Norges beste selskaper innenfor digital handel, og tror at effektive samarbeidsmodeller mellom selskaper og deres leverandører i stor grad påvirker vekst og lønnsomhet for netthandelsaktører.

Commercial on Martech