Amund Skaaden og Espen Lippert fra Fygi (Pressefoto)
Breaking news

Årets norske fintech-selskap melder oppbud

Kroken på døren for Norges beste fintech-selskap. Styret i Fygi Technologies har meldt oppbud.

Norske Fygi Technologies har tilbudt retailbransjen tekniske løsninger som lot kundene scanne egne varer med mobilen og dermed erstatte tradisjonelle kassesystem.

Det Moss-baserte selskapet fikk raskt både Mester Grønn og Europris på kundelisten og senere også Narvesen. Selskapet har også jobbet mye på det tyske markedet og fikk til en testavtale som kunne sikre dem flere tusen tyske bensinsstasjoner på kundelisten.

Selskapet ble så sent som i mai i år kåret til Norges beste fintech-selskap i Mastercard Lighthouse.

I starten av 2022 fikk Fygi tilført 14,5 millioner kroner i frisk kapital. I mars i år bekreftet daglig leder Amund Skaaden overfor Shifter at Fygi hadde gjennomført en mindre kapitalrunde mot eksisterende aksjonærer. 

Noen stor omsetning klarte selskapet i fjor aldri å skape. Regnskapet for 2022 viser en omsetning på magre 241412 kroner med et negativt resultat før skatt på minus 11,5 millioner. I 2021 tapte selskapet nesten 5 millioner kroner.

Til tross for gode pilotkunder og seier i prestisjekåring var det ikke nok og styret har nå meldt oppbud.

Hva som nå skjer med selskapet er ikke avklart.

– Utover møbler og kontorrekvisita er det først og fremst programvaren som en potensiell verdi, sier bostyrer og advokat Johan Rysst-Heilmann i Varder til Shifter. – Vi regner med en budrunde på den.

Commercial on Martech