Fra venstre: Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Capital Magnus Baumann, styreleder i Hyttetjenester, Bjørn Vidar Wold Pedersen og styremedlem i Hyttetjenester, Jan Ivar Sæthre (Foto: Ignite)
Nyhet

Ehandelsfond investerer 17 millioner kroner i markedsplass

Investeringsfondet Ignite Capital investerer 17 millioner kroner i Hyttetjenester.

Over 80 000 nordmenn har allerede bestilt tjenester som snøbrøyting og vedleveranse gjennom markedsplassen. Investeringen vil gi Hyttetjenester muligheten til å utvikle nye tjenester og utvide til nye geografiske områder.

-Vi er imponert over selskapets ledelse og utviklingen de siste årene. Hyttetjenester har etablert seg som den klart ledende aktøren i en attraktiv og definert nisje, og vi gleder oss til å være med på å utvikle selskapet videre ut ifra denne posisjonen, sier investeringsdirektør Magnus Baumann i Ignite Capital i en pressemelding.

Hyttetjenester er en markedsplass som kobler fritidsboligeiere med lokale tilbydere av servicetjenester i markedet. Siden oppstarten i 2016 har Hyttetjenester etablert seg som en ledende tjeneste i Norge. I pressemeldingen fra Ignite hevdes det at tjenesten har over 80 000 brukere og med dette har en markedsandel på over 50 prosent. I løpet av 2023 ble det gjennomført nesten en halv million brøytinger i Norge gjennom tjenesten.

– Ved enkle tastetrykk får vi en mer effektiv utnyttelse av ressursene på fjellet. Det gjør at brøyteentrepreørene sparer tid og ressurser ved at det blir mer effektiv kjøring og kundene får samtidig en forutsigbar og mer miljøvennlig tjeneste, sier daglig leder Knut Skinnarland i Hyttetjenester.

Totalt ble det formidlet brøyting for mer enn 200 millioner kroner i fjor gjennom Hyttetjenester.

– Markedet er stort og potensialet er på flere milliarder kroner. Gjennom investeringen fra Ignite Capital vil vi legge grunnlaget for nye tjenester, som for eksempel vaktmestertjenester, tilsyn og vask. Vi vil også vurdere å utvide til andre land, som Sverige og Finland, sier Skinnarland.

Ignite Capital har en rekke profilerte investorer med på laget, blant annet investeringsselskapet til Gleditsch-familien, Mattisberget. I tillegg er Eric Sandtrø (grunnleggeren av bl.a. Komplett og Fjellsport) og Pål Wibe (tidligere konsernsjef for Nille, Europris og XXL) med som investorer.

Før jul ble det også kjent at Ignite Capital fikk med seg den tidligere Blocket-konsernsjefen og styremedlem i Finn.no, Pernilla Nissler som industriell rådgiver. Det er nå planlagt at hun vil gå inn i Hyttetjenesters styre ved neste generalforsamling. Petter Tangen, tidligere medgründer av System Partner som ble solgt til Banqsoft i 2020, vil også tre inn i styret. Både Nissler og Tangen vil investere i Hyttetjenester sammen med Ignite Capital.

Commercial on Martech