(Foto: iStock)
Partner deler innsikt

7 av 10 B2B-bedrifter bruker digitale kanaler for å booste salget

Den svenske ehandelsplattformen Litium har for syvende gang lansert sin rapport for B2B-ehandel. Det er interessant lesestoff.

I et marked der nesten alt av rapporterer fokuserer på forbrukermarkedet, er Litiums nye B2B-rapport ekstra interessant om man ønsker lære mer om salg til bedriftsmarkedet.

I rapporten fremkommer det at 69 % av de undersøkte B2B-selskapene bruker digitale kanaler for å muliggjøre salg og over en tredjedel (38 %) av B2B-selskapene tilbyr en e-handelsløsning, med eller uten nødvendig pålogging for nettkjøp.

Noen av etternølerne muliggjør likevel digitalt salg på andre måter. 18 % av disse B2B-selskapene lar kunder be om en pris eller et tilbud online og 12 % tilbyr kundene å bla gjennom en digital produktkatalog før de kontakter selskapet.

Ikke overraskende tilbyr de største selskapene (+500 millioner i omsetning) digitalt salg i størst utstrekning (81%). Det er ca 20 prosentpoeng høyere enn for de minste selskapene.

I bedrifter som selger via digitale kanaler er angivelig gjennomsnittlig så mye som en tredjedel (30 %) av det totale salget digitalt. Kanskje ikke så rart at 68 % av selskapene som selger gjennom digitale kanaler rapporterte endringer i organisasjonen som følge av digitale investeringer.

Det som derimot er mer overraskende er at det digitalt salg kun styres av en dedikert leder for e-handel i 13 % av de spurte bedriftene. I et flertall av B2B-selskaper er det administrerende direktør, markedssjef eller eller salgssjef som har det overordnede ansvaret for digitalt salg.

Commercial on Martech