Lars Jakobsen fra Mystore og Albin Jansson fra Wikinggruppen slår seg sammen. (Foto: Pressefoto)
Breaking news

Ehandelsplattformer slås sammen – over ni milliarder i samlet omsetning

To av Nordens største ehandelsplattformer slår seg sammen. Sammen får selskapet over 2600 kunder som til sammen omsetter for over ni milliarder kroner.

Norske Mystore og svenske Wikinggruppen går sammen om å videreutvikle felles handelsplattform.

Selv om deres typiske kunder er relativt små, omsetter deres kunder for over ni milliarder kroner melder Mystore i en pressemelding:

  • Mystore: Mer enn 1600 nettbutikker driftes på deres plattform, og over 600 lokalbutikker bruker deres kasseløsning. Årlig håndterer de ordrer for mer enn 4,7 milliarder norske kroner. 
  • Wikinggruppen: En av Sveriges største ehandelsplattformer. I 2022 ble over 5 millioner ordrer håndtert, og totalomsetningen gjennom Wikinggruppens plattform var 5 milliarder kroner.

Begge selskapene er eid av Visma, og sammen blir de en tungvekter i Norden, med over 2600 kunder og en omsetning på over ni milliarder kroner på plattformene.

– Nå blir vi en mer slagkraftig aktør i et stadig mer konkurranseutsatt marked i Norden, med enda større kapasitet til å investere i innovasjon og utvikle et bredere spekter av produkter og tjenester. Sammen skal vi gjøre netthandel enda enklere og mer effektivt for våre kunder, sier Lars Jakobsen, daglig leder i Mystore.

Albin Jansson, daglig leder i Wikinggruppen, beskriver sammenslåingen som en perfekt løsning.

– Vi har begge en sterk posisjon i Norden, og vi har begge en felles visjon om å gjøre det enkelt for bedrifter å lykkes med handel. Sammen kan vi tilby våre kunder det beste av begge verdener. Vi er forpliktet til å levere førsteklasses tjenester og fortsette å være en pålitelig partner for alle våre kunder, sier Jansson.

Commercial on Martech