Daniel Brdarski, Jimmy Ekbäck og Niclas Mollin (Foto: Occtoo)
Breaking news

Million-beløp til inRiver-gründere – men de fikk ikke hentet så mye som ønsket i krevende tid

Svenske Occtoo henter flere titalls millioner og får nå med seg et nederlandsk VC-fond på eiersiden.

Occtoo ble grunnlagt i 2019 av inRiver-trioen Niclas Mollin (medgründer og CEO til 2018), Jimmy Ekbäck (CTO til 2018) og Daniel Brdarski (sjefsarkitekt til 2018). inRiver er i dag et av Nordens fremste martech-selskapet, angivelig verdsatt til 4 milliarder svenske kroner.

Trioen har imidlertid for lengst forlatt inRiver og nå startet Occtoo. Det er det de selv kaller en Experience Data Platform som hjelper digitale team med å bygge digitale opplevelser og apper raskere. I tillegg kan de matche riktig innhold med riktig kunde og lage API med et klikk for å publisere og samle inn sanntidsdata på alle typer enheter, berøringspunkter og kanaler.

I dag jobber Occtoo med blant annet Nordic Nest, Intersport, Fjellräven og luksusmerket Cartier.

For tiden sysselsetter selskapet rundt 45 personer fra 16 forskjellige nasjonaliteter og 14 land globalt (for det meste Europa), hvorav 35 prosent er kvinner, skriver EU-startups.com.

Nå har selskapet gjennomført en nyemisjon på 50 millioner svenske kroner og får inn det nederlandske VC-selskapet Newion som storaksjonær. Fra før er svenske Industrifonden og det tyske VC-selskapet 42CAP på eierlisten, også disse bidrar med kapital denne gangen.

Til Breakit sier Niclas Mollin fra Occtoo at han er glad at de fikk hentet penger, selv om ikke alt gikk etter planen.

– Da vi begynte å hente penger i begynnelsen av året, var det fortsatt stor interesse blant investorene, men i april, mai ble alle plutselig veldig forsiktige og ville først sikre seg slik at de hadde penger til sine eksisterende porteføljeselskaper, sier Niclas Mollin og fortsetter:

– Fra begynnelsen hadde vi tenkt å ta inn dobbelt så mye penger, men nå har vi en mindre aggressiv vekstplan og vil gå raskere mot lønnsomhet.

Commercial on Martech