Karl Munthe-Kaas fra Oda (Foto: Oda / Javad Parsa)
Breaking news

Må gi seg som Oda-sjef – Tesco-topp overtar

Ny konsernsjef skal gjøre Oda til markedsleder i Norden.

Chris Poad har ledet teknologiselskaper i over 20 år og har ledet en av verdens største supermarkedkjeder på nett hos Tesco, som i 2021 omsatte for 80 milliarder kroner. Han har også over ti års bakgrunn fra Amazon i Europa og USA og ledet nylig den europeiske retailvirksomheten til Google Cloud.

Nå overtar Chris Poad som konsernsjef i Oda.

– Oda er et fantastisk selskap, og jeg er imponert over hva Karl og teamet har oppnådd. Jeg er overbevist om at Oda kommer til å være i gode hender, når Chris Poad, som er en av Europas beste på netthandel og dagligvare, skal lede Oda group fremover, uttaler styreleder Jesper Højer i en pressemelding.

– Jeg har fulgt med på Odas utvikling og er imponert over hvor godt Oda har lykkes. Oda har en verdensledende plattform å bygge videre på, kunder som elsker å få rimelige dagligvarer levert til døren, og et svært dyktig team, som har utviklet verdens mest effektive matbutikk på nett, uttaler Chris Poad.

Chris Poas, ny CEO i Oda.

Skal bli markedsleder i Norden

Etter å ha feiret 10- årsjubileum i fjor, vil Oda fortsette reisen mot å bli det de nå omtaler som “markedsleder i Norden”. Lønnsomheten skal styrkes i Oda Norge ved å forbedre det kommersielle håndverket, og gjennom Odas teknologi skal effektiviteten i Mathem i Sverige styrkes. Oda skal fortsette å vokse gjennom oppkjøp, fusjoner og partnerskap istedenfor å utvikle ting fra scratch i nye markeder.

Styret og Munthe-Kaas mener at Poad, som har svært relevant erfaring, vil være en god konsernsjef for Oda fremover.

– Jeg er stolt over å ha startet Oda og utviklet selskapet fra ett hentepunkt på Fornebu gjennom en ekstrem vekst i Norge og internasjonal ekspansjon, til at vi nå er på god vei til å bli en nordisk markedsleder. Styret tok initiativ til å gjøre denne endringen nå, og jeg respekterer styrets beslutning og ønsker Chris lykke til. Han får gleden av å jobbe med en fantastisk gjeng, og jeg er sikker på at vi vil lykkes, uttaler Karl Munthe-Kaas.

Slutter ikke frivillig

Etter to krevende år som følge av inflasjon og finansiell krise har Karl Munthe-Kaas evnet å snu skuta. Oda er nå lønnsom i Norge og er på god vei til å bli lønnsom i Sverige etter en vellykket sammenslåing med Mathem, som er Sveriges ledende matbutikk på nett.

– Jeg vil på vegne av styret få lov til å takke Karl for at han tok en kjempesjanse i 2013 og startet Kolonial.no, som senere ble til Oda. Verden trenger noen som våger å gå foran, utfordrer og gjør ting annerledes for at vi skal få nye og bedre tjenester som løser morgendagens utfordringer. Karl har vært en god leder for Oda gjennom 10 år. Han har skapt utrolige resultater og stått igjennom urolige tider. Det står det dyp respekt av, uttaler Jesper Højer, styreleder i Oda.

Selv om Oda i sitt medieutspill selvsagt hyller jobben Karl Munthe-Kaas har gjort som leder de siste 10 årene, er den avgåtte toppsjefen tydelig overfor Shifter at hans exit ikke skjer frivillig.

– Det er jo ikke jeg som har initiert denne prosessen. Det tror jeg alle skjønner. Jeg har vært leder i dette selskapet i over ti år. Dette er menneskene jeg er glad i, og ønsket å lede fremover også, sier han til Shifter.

Commercial on Martech

Tags