Steve Celius fra Optimizely Norge har inngått en stor avtale med Norsk Helsenett. Avtalen representerer et strategisk og langsiktig samarbeid om plattform for utvikling og infrastruktur for nasjonale e-helseløsninger basert på Optimizely DXP Content Cloud.
Pressemelding fra partner

Norsk gigantavtale signert. Flere tusen redaktører og én milliard sidevisninger kan bli en realitet

Norsk helsenett (NHN) velger Optimizely DXP som sin fremtidige plattform for nasjonale e-helseløsninger.

Optimizely (tidl. Episerver) har signert avtale om skybasert publiseringsløsning (CMS) med Norsk helsenett SF (NHN).

Avtalen representerer et strategisk og langsiktig samarbeid om plattform for utvikling og infrastruktur for nasjonale e-helseløsninger basert på Optimizely DXP Content Cloud.

Virksomheter som vil benytte avtalen er:

  • Folkehelseinstituttet (FHI)
  • Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten (FNSP) som er et samarbeid mellom alle helseregioner og helseforetak/sykehus

Norsk helsenett (NHN), Statens legemiddelverk (SLV) og Direktoratet for e-helse har opsjoner på å benytte avtalen.

Vil bli brukt av hele Norges befolkning

De digitale tjenestene som skal bygges basert på Optimizely DXP kan potensielt ha over 2000 redaktører og over 1 milliard sidevisninger pr. år.

Tjenestene kan bli brukt av hele Norges befolkning, og vil være en kritisk digital infrastruktur for NHN.

– Vi er stolt over å ha blitt valgt av Norsk helsenett, og ydmyk i forhold til alle de viktige prosjektene som ligger foran oss i årene som kommer. At enda en stor norsk offentlig aktør velger Optimizely DXP for sine digitale tjenester viser at arbeidet vi og våre 30 partnere har lagt ned de siste 20 årene verdsettes og skaper verdi for kundene. Vi skal fortsette å være en trygg, sikker og god samarbeidspartner i lang tid fremover og vår tilstedeværelse gjennom 20 år understreker dette, sier Steve Celius, Country Manager Optimizely Norge.

Avtalen leveres av BV Network AS som er lokal samarbeidspartner og representant for Optimizely i Norge. Andre offentlige Optimizely kunder i Norge inkluderer Statens vegvesen, Regjeringen.no og departementene, Stortinget, Skatteetaten, Lånekassen, Altinn, Miljødirektoratet og Statkraft.

Commercial on Martech