Stein-Viggo Grensersen fra Optimizely (Pressefoto)
Nyhet fra partner

Til topps i DXP-kåring hos Forrester: – Dette er faktisk helt vilt

Optimizely er kåret til verdens ledende DXP-plattform.

Dette er en nyhet publisert av vår partner Optimizely.

Julegaven til Optimizely kom tidlig i år da analyseselskapet Forrester 6. desember gav ut sin rapport om DXP’er (Digital Experience Platforms)

Optimizely ble ikke bare utnevnt til en “Leder” i rapporten, men ble også den leverandøren som anses å ha det sterkeste DXP-tilbudet i markedet i dag.

Ledende også i Norge

Stein-Viggo Grenersen som er produkt- og markedssjef hos Optimizely Norge er fyr og flamme over nyheten. 

– Lille EPiServer fra Sverige har gjennom oppkjøp, egen utvikling, dyktige partnere og fantastiske kunder gått fra å levere et kick-ass CMS til å bli den ledende plattform for å skape digitale opplevelser. Det er faktisk helt vilt. 

Optimizely har vært i Norge siden 2002 og deres lokale tilstedeværelse er en ekstra trygghet for kundene, mener Grenersen. Han trekker frem noen eksempler:

– Vi kan bistå kunder med lokale ressurser og kompetanse enten det gjelder DDoS-angrep og sikkerhet eller viser hvordan utnytte løsningene best mulig. Her har vi store konkurransefortrinn.

DXP trumfer MACH 

En DXP er et integrert sett av teknologier som støtter det å koble sammen, administrere, levere og optimalisere kontekstbaserte digitale opplevelser.

Tjenestene i en DXP kan sammenliknes med det man setter sammen i en MACH-arkitektur. Den store forskjellen er at du med MACH som kunde selv må ta ansvar for integrasjonene og vedlikeholdet av dem, samt tegne egne avtaler med de ulike leverandørene. Dette kan fort bli teknisk krevende. Spesielt gjelder dette integrasjoner hvor tjenester og systemer som CMS, søk, personalisering, e-post, sosiale media, CDP og eksperimentering skal kobles sammen. 

Enden på visa blir ofte tekniske utfordringer og store kostnader, mener Grenersen.

– Velger du Optimizely DXP er mange av de kompliserte og kostbare integrasjonene allerede gjort.

Maks poengsum på 11 kriterier

Fra rapporten fremkommer det at Optimizely har høyest mulig poengsum på 11 kriterier som inkluderer blant annet AI/ML, kampanjeadministrasjon, eksperimentering og utviklerverktøy. Det uavhengige analyseselskapets evaluering konkluderer med at “Optimizely har en lang rekke støttetjenester som gjør det mulig for digitale virksomheter å kjøpe inn flere deler til sin composable DXP som fungerer rett ut av boksen.”

I tilknytning til dette ligger også at Optimizely har lansert en ny GTM for deres DXP, kalt Optimizely One. 

– Slagordet er “Verdens første operativsystem for markedsføring” og spiller på det at for å lage digitale opplevelser er det mye mer enn bare publisering som skal inn. Vi ser at vi får stor traction fra dette gjennom at markedsavdelinger, kommunikasjon, salg og kundeservice både ønsker å påvirke og bli en del av det å skape “digitale opplevelser”, avslutter Grenersen.

Commercial on Martech