Selvbetjente kasser har blitt satt inn hos Spar Atrå. (Foto: Patrick Hansen / Spar)
Nyhet

Lager selvbetjent butikk: – Dette handler om å trygge arbeidsplassene

Etter at ballen først begynte å rulle har det gått i et høyt tempo hos Spar Atrå.

15. mars er de klare for å invitere til offisiell åpning av butikken som tidenes første høyteknologiske, og delvis selvbetjente Spar-butikk.

De selvbetjente kassene har allerede vært i butikken i en ukes tid, og hun forteller om utelukkende gode tilbakemeldinger. Hele 80 prosent av kundene brukte den selvbetjente kassen den første uken.

– Kundene synes det er moro, og alle har troen på at dette er veien å gå. Dette handler om å trygge arbeidsplassene. Vi går ikke ned på bemanningen, men nå får vi bedre tid til andre oppgaver i butikken. Personalet her er veldig positive til overgangen, og det har vært viktig for meg, sier butikksjefen, Irene Haugen Gaustad i en pressemelding.

Butikken i bygda Atrå i Tinn blir ikke bare den første høyteknologiske Spar-butikken i Norge, men i hele verden.

– Dette er stort. Vi har butikker i 48 land, og nå er tiden inne for å ta det første steget med å implementere teknologien i Spar. Vi har høstet gode erfaringer fra delvis selvbetjente butikker i Joker og Nærbutikken, og nå gleder vi oss over at kundene til Spar Atrå fremover kan handle når det passer for dem. I tillegg får de ansatte frigjort tid til andre oppgaver i butikken, sier Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset Norge AS.

Commercial on Martech