Simon Vestvik går inn som ny leder for Morgenlevering. (Foto: Privat / Morgenleverin)
Nyhet

Stor nettbutikk bytter ut toppsjefen: – Selskapet går inn i ny fase

Morgenlevering får ny sjef. For de som kjenner selskapet godt, er det nye navnet godt kjent.

Daglig leder i Emerge Consulting og tidligere forretningssjef i Orkla Foods Norge overtar ansvaret i Morgenlevering etter nåværende leder, Håkon Liland.

– Styret i Morgenlevering har, i samarbeid med daglig leder Håkon Liland, kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet, uttaler styreleder i Morgenlevering AS og daglig leder i morselskapet Schibsted Delivery, Hans Kristian Hallén-Hasaas.

Morgenlevering, som har blitt en ledende aktør innen levering av mat, blomster og gaver på dører over hele landet, har gjennomgått ulike faser de siste årene, inkludert betydelig vekst under korona-pandemien og er i dag ledende i dette segmentet.

– Håkons bidrag har vært uvurderlig gjennom en periode preget av betydelig volumvekst. Etter den innledende suksessen har selskapet møtt noen utfordringer på grunn av redusert kjøpekraft hos forbrukerne. Nå går selskapet inn i en ny fase, og vi har i fellesskap kommet fram til at det er hensiktsmessig å avslutte arbeidsforholdet. Dette valget er et resultat av gjensidig respekt og et felles ønske om å sikre fremgang. Vi ønsker ham lykke til videre, uttaler Hallén-Hasaas.

Håkon Liland, avtroppende leder i Morgenlevering, uttaler:

– Jeg er enig med styret i at tiden er inne for å overlate stafettpinnen til den neste lederen. Livet bringer stadig nye muligheter, og jeg ser frem til å utforske andre veier. Likevel, jeg er svært stolt av hva vi har fått til i fellesskap. Jeg er overbevist om at det solide teamet vi har bygget, vil bringe Morgenlevering til nye høyder. Jeg ønsker den nye ledelsen og resten av teamet alt godt for fremtiden, sier Liland.

Morgenleverings nyutnevnte leder, Simon Vestvik (41), har bakgrunn innen markedsføring, salg og strategiarbeid. Han har blant annet hatt lederroller i Orkla Foods Norge, vært driftsdirektør i Axactor ASA og har lang fartstid som strategikonsulent. Den siste tiden har Simon vært med å starte opp Emerge Consulting hvor han har vært daglig leder.

Emerge spesialiserer seg på å bygge bro mellom strategi, medie- og markedsførings-effekt. Vestvik har også vært involvert med Morgenlevering og Schibsted som konsulent i flere år.

Commercial on Martech