Freddy Sobin fra XXL (Foto: XXL)
Nyhet

Nærmer seg 4 millioner i kundeklubben som nå relanseres

I september 2020 lanserte XXL kundeklubben Reward. Nå relanseres kundeklubben i helt ny drakt med poeng, bonussjekker og eksklusive personlige tilbud.

Sportskjeden har store ambisjoner for den nye kundeklubben, som innen utgangen av året vil ha 4 millioner medlemmer om alt går etter planen.

– Vårt oppdrag handler om å demokratisere sport og friluftsliv. Alle skal ha mulighet til å holde seg i aktivitet, uavhengig av økonomiske forutsetninger. Den nye kundeklubben vår er et viktig bidrag til dette, sier Freddy Sobin, CEO i XXL i en pressemelding.

Ifølge XXL er det også innebygget en fleksibilitet i programmet, som gjør det enklere for selskapet å videreutvikle og legge til tjenester og løsninger.

Resultat av ny strategi

I sommer lanserte XXL en helt ny strategi kalt «Reset & Rethink». Den handlet om å ta tilbake styrkene som har gitt selskapet den posisjonen de har i dag og samtidig tenke helt nytt rundt strategisk innretting, kunde og markedsgrunnlag.

– Den oppgraderte kundeklubben er en av flere leveranser fra den nye strategien vår. Det er krevende økonomiske tider for kundene våre, som sliter med å få hjulene til å gå rundt. Lanseringen kommer godt med for dem, i og med de nå får enda mer verdi for pengene. Ikke bare lave priser, men også bonus på alle kjøp. Kundeklubben er selvsagt også omnikanal, og du får poeng på alle kjøp både i butikk, på nett og i XXL-appen, sier Sobin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kari Bolseth, Head of CRM & Loyalty i XXL, tror den nye satsingen vil bli godt tatt imot av kundene.

– Det er klart at lojale kunder lønner seg. Vi må komme enda tettere på kunden, vi må løse deres behov og levere eksklusive personlige tilbud og personlig kommunikasjon som virkelig treffer. Når vi i tillegg til personalisering nå også leverer poeng på alle kjøp og bonussjekker å handle for, så er vi sikre på at dette er noe som vil resonnere godt.

Rulles ut i alle markeder

XXL har vært gjennom en testperiode i Norge før kundeklubben nå endelig lanseres i Sverige og Finland i tillegg til at den rulles ut for alvor i Norge. Testen i Norge ble igangsatt for å luke ut eventuelle feil og mangler, men det ble ikke avdekket noe og dette er dermed live i alle markeder nå.

– Selv om vi har testet dette i det stille i Norge, så kjenner jeg likevel på en viss spenning. Det er ikke hver dag man gjør en lansering av denne størrelsen, og selv om jeg er trygg på at vi har gjort alt vi kan gjøre, kan jeg ikke si annet enn at jeg kjenner det kribler godt i magen. Vi går en veldig spennende tid i møte, avslutter Bolseth.

Commercial on Martech